Potpisan Ugovor o suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova i Sudačke mreže

Danas je u Ministarstvu unutarnjih poslova potpisan Ugovor o međusobnoj suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova i nevladina udruga Sudana mreža Ugovor je ispred Ministarstva unutarnjih poslova potpisao ministar Tomislav Karamarko, a u ime udruge Sudačka mreža predsjednik Dražen Komarica.

index_Page_09.jpgPritom se suradnja u okviru Ugovora odnosi na realizaciju dvaju projekata "Digitalizacija uputa i naputaka za rad policije" i "On-line policijske postaje" Riječ je o projektima čija je realizacija omogućena zahvaljujući potpori Ministarstva vanjskih postova Kraljevine Nizozemske stoga je na današnjem potpisivanju u Ugovora prisustvovala I NJ. E. Nienke Trooster. veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj
Imajuću u vidu kako je nizozemska potpora realizirana kroz Memorandum o suradnji između Središnjeg držanog ureda za e-Hrvatsku i Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske, potpisanim 2006 godine s ciljem pomoći Vladi Republike Hrvatske u provedbi reformi na području pravosuđa i unutarnjih poslova razvojem moderne informacijske infrastrukture, potpisivanju Ugovora o suradnji prisustvovala je i predstavnica Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku.

Prema informacijama Ministarstva unutarnjih postova ideja za projekte nastala je prije godinu dana na temelju izvješća o napretku Republike Hrvatske. Naime u suradnji s Ravnateljstvom policije Ministarstva unutarnjih poslova utvrđena je potreba jedinstvenim i cjelokupnim digitaliziranim popisom uputa i naputaka. Ujedno utvrđena je i potreba povećanja transparentnosti rada policijskih  postaja, na obostranu korist zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova i građanstva. Uočene potrebe realizirat će se upravo kroz potpisani Ugovor o suradnji.

Po realizaciji projekata „Digitalizacijaja uputa i naputaka za rad policije“ i „On-line policijske postaje“ Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova dobit će u trajno vlasništvo računalnu opremu te izradu softverskog rješenja prema vlastitim napucima i smjernicama.

e-Hrvatska, 20.09.2009.
Pošalji prijatelju
Arhiva >>>
Komentari
  Prijavite se ili registrirajte
 

Naši donatori

postanite donator >>>

Kalendar

Kako vam se sviđa novi WEB?